Het merk en de balenpersen van Orwak hebben een lange geschiedenis en zijn goed ingeburgerd in de Benelux-regio. Orwak bedient al tientallen jaren klanten in België, Luxemburg en Nederland met persoplossingen voor een rendabeler en duurzamer afvalbeheer. Het is een verbintenis op lange termijn vanaf het eerste contact en pre-sales advies tot de jarenlange ondersteuning na de verkoop.

Tecnor was meer dan 30 jaar de distributeur van Orwak in België en Tomra Systems heeft Orwak meer dan 15 jaar in Nederland vertegenwoordigd. Zij hebben de markt goed gediend en wij zijn dankbaar voor hun toewijding, maar er komt altijd een tijd voor verandering.

Sinds 2020 maakt Orwak deel uit van de SULO Groep, een wereldwijde entiteit met hoofdkantoor in Frankrijk. De groep heeft een lange traditie in het vernieuwen van de inzameling, scheiding en recycling industrie en vandaag is SULO de Europese leider in recycling en slimme afvaloplossingen met 150 miljoen geïnstalleerde systemen over de hele wereld.

Het is een gezonde strategie om de banden binnen de SULO Groep te versterken, synergieën te identificeren en samen nieuwe zakelijke kansen aan te grijpen. Daarom was het een natuurlijke beslissing voor Orwak’s zusterbedrijf SULO Benelux om Tecnor over te nemen en het in juli 2021 in de familie op te nemen. We zijn nu blij te kunnen aankondigen dat SULO Benelux vanaf 1 augustus 2022 ook het distributeurschap van Orwak in Nederland overneemt.

De professionele ondersteuning in verkoop en service aan de klanten zal worden voortgezet en SULO Benelux is in de gelegenheid om een nog breder scala aan producten aan te bieden, waaronder de SULO containers en ondergrondse systemen. Het bedienen van de gehele regio via dezelfde organisatie geeft een nog sterkere focus, betrokkenheid en lokale aanwezigheid, waar onze partners en klanten van zullen kunnen profiteren.

Harold Schuurman, jarenlang de toegewijde Sales Manager bij Tomra Systems voor de Orwak product range in Nederland, zal een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe organisatie en in dezelfde functie doorgaan voor SULO Benelux.

Tomas Johansson, Sales & Marketing Director bij Orwak licht toe: “Ik ben erg blij met de uitbreiding van de SULO Groep in de Benelux regio met een verhoogde focus op persmachines. Voor Nederland wil ik Tomra persoonlijk bedanken voor het bouwen van het Orwak merk en het leggen van een geweldige basis waarmee wij (SULO) verder kunnen groeien. We hebben nu een uitstekend team dat ons bedrijf verder zal leiden.”

Voor meer informatie en contactgegevens nodigen wij u uit op deze onlangs gelanceerde Benelux website,  beschikbaar in het Nederlands/Vlaams en Frans, voor Orwak compacteeroplossingen.

Download het persbericht (pdf)

× Proefplaatsing?